Hvad er Biodynamisk KST?

Kranio-sakral terapi bliver mere og mere udbredt som behandlingsform; både til dyr og mennesker.

Dette skyldes, at behandlingsformen er ekstremt blid, men samtidigt yderst effektiv. Denne er derfor også en velegnet behandlingsform til de dyr, der er meget sensitive og derfor kan være skeptiske/spænde op og stresse.

Det ligner for det blotte øje ikke, at der ”bliver gjort meget” – men det er en meget dybdegående behandlingsform, der kan være helt ude i dyrets fascia (bindevæv) til knogler - og helt inde i dyrets nervesystem (blandt andet hjernen).

Jeg kan arbejde med følgende:

Vargusnerven, KST-rytmen, duramater, Falx, Tentorium, dural røret, forarmen magnum, Psoasos, TMJ led, kæbe, tungeben, Atlas, Axis, Occipital lappen, Sphenoid, bækken, Diafragmaer, Thorakale indløb, C. C. Overgangen, SI-led, LS-led, nakke thorakal, spiserør, mavesæk, lille tarm og store tarm - OG herimellem diverse muskler…

Sagt på anden måde; jeg starter fra hovedet op bevæger mig gradvist gennem kroppen.​

Jeg har uddannet mig hos Søren Carlsen, der er bosat i Norge og indehaver af energivegen.no.​

Video - hvad er BKST?

​Jeg har i videoen herunder forsøgt at forklare, hvordan BKST fungerer med mine egne ord:

Kroppen hænger sammen - som perler på en snor

Jeg har både fokus på fysikken, men derudover arbejder jeg også (via. mine telepatiske evner) med kroppens energetiske, visionære og følelsesmæssigt perspektiver – så som traumer, angst eller stress.

Hvis man er stresset, så vil man typisk spænde op i sin krop. Dette gør sig gældende, hvad enten man er et menneske eller et dyr. Måske medfører denne stress, at man bider kæberne sammen - hvilket skaber begrænsede bevægelser, og derved yderligere spændinger. Når man spænder op, så bruger man altså kroppen forkert. På den måde kan kæbesmerter, forårsaget af stress, eksempelvis ende med, at man har ondt helt nede i hoften. Det er altså nødvendigt at have et holistisk syn på kroppen. Kroppen er en helhed, og fungerer den ikke optimalt ét sted, vil dette altid have indflydelse på andre steder.

På samme måde, som psyken kan påvirke fysikken, kan smerter ligeledes påvirke psyken - altså vores humør. Hvis vi har ondt eller vi føler os ude af balance i vores krop, kan vi enten blive introverte (slukkede og demotiverede) – eller måske udad reagerende (hidsige og konfliktende).

Kroppen er altså en helhed. Fungerer den ikke optimalt ét sted, så vil dette altid have indflydelse på andre steder. Derfor fokuserer jeg på krop og sind, da de to dele hænger uadskilleligt sammen.

Video af Garri:​

For det blotte øje ligner det, at jeg ikke gør noget, da hånden ligger stille. Men som det tydeligt ses på 22-årige, Garri, så sker der ekstremt meget. Han går i denne video fra at være anspændt i tænder og kæber, til at være afslappet og viser sit "release" ved at gabe​

Du kan læse en udtalelse fra nogle kunder; Henriette og Kira -  om min behandling under afsnittet anbefalinger.​​

I bunden af denne side kan du ligeledes læse et par real life eksempler på, hvor meget kroppen fungerer som perler på en snor – og hvordan krop og sind hænger sammen.

Hvordan arbejder jeg? Hvordan fungerer det?

Det første jeg gør er altid at mærke, hvor meget intensitet, jeg må behandle med på en skala fra 1 – 10. Jeg lader så at sige dyret selv ”vælge”. Nogle dyr kan klare en 7’er, hvor andre kun kan klare en 2’er.

Dette gør jeg, for at de er i stand til at slappe af og modtage behandlingen - i stedet for at de spænder op og arbejder imod.

Næste skridt er, at jeg scanner dyret. Dette gør jeg ved at undersøge KST-rytmen. Denne er en konkret bevægelse, man kan mærke på temporalerne (i tindingerne). Alt efter hvordan disse bevæger sig, kan jeg mærke, om der er skævhedder/blokader i kroppen. Ønsket er, at disse bevæger sig ensartet og rytmisk – men ”trækker de skævt”, er de ”stressede” eller uens, kan dette indikere, hvor kroppen er begrænset.

Video af Pedro:​

Jeg har lige taget hænderne af Pedro på 18 år, som nu står og "mærker" sin krop efter at jeg har afspændt Falx og Tentorirum inde i hans kranie. Disse ligger tæt op af nervesystemet og han fik samtidigt "sluppet" lidt følelser fri, hvilket tydeligvis var dejligt og hjalp til at finde ro.

Jeg har helt faste kernepunkter, jeg altid gennemgår. Disse punkter er steder, jeg ved, at størstedelen af levende væsener kan have udfordringer i. Jeg lytter naturligvis altid til ejers oplevelser og tanker – og udover dette er det en ”dans” og en kommunikation mellem dyret, dets krop og jeg; så jeg behandler der, hvor jeg ser/mærker, at det er nødvendigt.

Generelt ”følger jeg bare med”. Man kan sige, at jeg har fokus på nogle områder – og jeg ”skaber rum” for, at kroppen selv arbejder på den måde, der er individuelt nødvendigt for denne.

Min fornemste opgave er at ”lytte” og følge åbensindet med, så jeg ikke fastlåser mig på noget, og derved går glip af noget andet  - altså er åben og spørgende på samme måde, som når jeg har telepati.​

Jeg mærker KST-rytmen på hesten, Legend.

Reaktioner under og efter behandling

Jeg arbejder primært med heste, da det er disse, jeg er uddannet til/med fokus på.

Jeg arbejder med alle typer; fra galophesten på Klampenborg til shetlænderen i løsdriften.

Jeg har dog også indimellem hunde til KST behandling, da mange af problematikkerne er ens for dyrene.

 Efterhånden har jeg flere og flere mennesker til behandlinger, da deres krop jo naturligvis har indflydelse på deres heste - og ligeledes kan påvirkes af disse.

Mennesker nyder godt af, at jeg er i stand til at have et "ekstra lag" med i mine behandlinger i form af clairvoyant indføling og beskeder. 

Det er meget forskelligt, hvordan dyr (og mennesker) reagerer på KST.

Du kan evt. læse et par anbefalinger/udtalelser under fanen "anbefalinger".

Ligeledes er det forskelligt, hvor mange behandlinger det kræver, før at den fulde effekt indtræder.

Jeg har haft dyr, der kun kræver én behandling for eksempelvis at få løst en skævhed/låsning. Andre dyr derimod kræver måske 7 behandlinger. Det mest almene er 2 - 3 behandlinger.

Det gør sig generelt gældende, at jo længere tid et dyr har gået med en skævhed, jo længere/jo flere behandlinger kræver denne at løse. Dette skyldes, at ”skævhed avler nye skævheder” - så jo hurtigere jeg kommer ud, jo hurtigere kan dyret være i bedring igen.

Jeg vil ofte kunne estimere, hvor mange behandlinger, der kræves efter første behandling. Finder jeg noget, jeg ikke mener, jeg kan behandle, vil jeg naturligvis altid henvise til dyrlæge eller anden fagperson. Det vigtigste er dyrets bedring.

Video af Nási:​

8-årige Nási har lidt allergi og havde slim i lungerne. Her ses hans release, efter jeg har afspændt overlinje, lænd og "løsnet op" i lunger og svælg.

Under behandlingerne kan typiske reaktioner være:

  • Dyret gaber/smasker.
  • Dyret strækker sig.
  • Dyret står og ”småsover” og går i perioder ind i sig selv.
  • Dyret ryster sig (for at hjælpe kroppen på plads).
  • Dyret skraber/bliver momentvist uroligt, når det ”strammer”/løsner op.

Efter behandlingen:

Dyret vil ofte være træt efter en behandling.

Selvom det ikke ligner, at der sker så meget, så arbejder kroppen videre i op til en uge efter behandlingen – og i særdeleshed i dagene efter.

En af de kunder, jeg behandlede, udtalte efterfølgende om oplevelsen således:

”Min hest og jeg fik en behandling hver og det er vildt, hvad der sker i ens krop. Min oplevelse var at , det indre “flytter rundt “, strækker og trækker sammen bare ved ”håndspålæggelse”. Det er på ingen måde ubehageligt, men det er meget mystisk. Jeg følte glæde efter behandlingen, men blev dog ret hurtig ekstremt træt. Selv næste dag, efter en god søvn , var jeg træt og mørbanket. Det lettede dog op ad formiddagen næste dag, og så var jeg bare lidt øm…..Men jeg er virkelig glad, for at jeg selv har prøvet, hvad hesten også gennem går. Jeg skal helt sikkert have dig ud igen til L, for det virker. L har også fået ”ja tak hatten” på. Jeg ved ikke hvad du gør, men det er magisk.”

Det er jo ikke alle, der – som mig – hører dyrenes tanker og oplevelser. Men ligesom min kunde herover beskriver, sker der meget i kroppen.

Jeg vil altid anbefale, at dyret har fri på dagen, dagen efter (optimalt gerne også på 2.dagen).

En gåtur i skoven er ok – men bedste resultater opnås, når dyret får fri, så kroppen kan arbejde videre uden for mange forstyrrelser i form af vægtpåvirkning under ridning.

Alle oplever BKST forskelligt – dette skyldes, at det er forskelligt, hvordan kroppen arbejder med sig selv. Desuden spiller det ind, hvor sensitive, vi er. Nogle går hele følelsesregistret igennem – og andre oplever blot, at de bliver utroligt trætte. Og det er helt ok – det vigtigste er, at kroppen arbejdes igennem. Men som det kan læses herover, kan der ske utroligt meget, trods her ikke skubbes, hives og manipuleres.

Derfor er jeg – og så mange andre – så begejstrede for KST.

​Behandling af Valle:​

​Valle’s ejer kontaktede mig, da Valle var urentgående i noget tid, hvilket ikke blev bedre, trods ro. Jeg fandt en låsning i ryggen på ham, der trak ned i forbenet og bagud i lænden. Valle fik én enkelt behandling, hvorefter ejer kunne fortælle, at han blev rentgående og kunne rides igen. Det er ikke altid, det kan løses på én behandling. Men en af årsagerne her var, at Valles ejer kontaktede mig hurtigt, så ikke låsningen ”satte sig”.

Priser

Priser:

  • 0-40 km kørsel; 750kr.
  • 40-75 km kørsel; 950
  • > 75 km kørsel; 1200kr.


​​Rabat ved 3 dyr; 10%

Jeg håber, at dette gav dig en ide om, hvad jeg kan tilbyde, samt hvordan jeg arbejder.

Du er altid velkommen til at kontakte mig via. kontaktformularen på denne side, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Jeg glæder mig meget til at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig og dit dyr.​

​De fleste oplever træthed ved behandlinger med Biodynamisk KST.

​Nogle få real-life-cases, der viser, hvordan hele kroppen hænger sammen:

Kundeudtalelser

​Det siger mine kunder

"Vi er 3 hesteejere, som har haft Nynne ude til vores heste.Vi oplevede Nynne som meget varm og imødekommende person. Det var trygt at åbne op over for hende. Nynne kom med en god forklaring på, hvilke heste vi havde med at gøre, samt hvor forskellige de var både af sin og personlighed. Læs mere"​

Maria, Anne og Michelle

"Jeg har haft besøg af Nynne til en af mine heste, idet jeg har kastet min kærlighed på en, som jeg har været I tvivl om kunne være noget for mig.

Nynne gik ” ind i” ham og sagde nogle ting til mig omkring ham, som hun overhovedet ikke kunne vide noget om – bl.a omkring, hvordan jeg sad på hesten. Nynne sagde, jeg var skæv i ryggen 2 steder – og hun pegede rigtigt lige præcis på begge steder. Læs mere"​

Lotte

"Johnny bad mig om at finde ud af, hvorfor Poga pludseligt virkede deprimeret og nedtrykt. Indimellem pev han pludseligt højt, hvor det lød som om, at han havde smerter. Den ellers livlige og selskabelige hund, var mere stille end han plejede og trak sig ind i sig selv. Læs mere"​

Johnny og Poga

Har du spørgsmål eller​
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Nynne Brudholm

CVR: 42508497

Kontakt mig

E-mail: kontakt@nynnebrudholm.dk

Henvendelser

Jeg svarer indenfor 24 timer